Εγγραφή στο xMall.gr μέσω e-mail, για να λαμβάνετε όλες τις προσφορες και τις εκπτώσεις πρώτοι!
Βάλτε εδώ το e-mail σας:
Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

9€ αγορα ενος album περιλαμβανει 2πλο cd καλαντα και τραγουδια και εικονογραφημενο 16σελιδο τους





9€ αγορα ενος album περιλαμβανει 2πλο cd καλαντα και τραγουδια και εικονογραφημενο 16σελιδο τους


  • Η προσφορα ισχυει εως και 14/01/2012.

  • Η προσφορα περιλαμβανει ενα κουπονι για την αγορα ενος πακετου “Τραγουδωντας τα καλαντα ντιν ντιν νταν” που περιεχει 2πλο cd με καλαντα και τραγουδια και ενθετο εικονογραφημενο 16σελιδο με τους στιχους

  • Μπορει να αγοραστει απεριοριστος αριθμος κουπονιων ανα χρηστη, για χρηση απο τον ιδιο, τους συγγενεις η τους φιλους του.

  • Τροποι... αποστολης:  Με παραλαβη απο το καταστημα, μπορειτε να επισκεφτειτε το καταστημα και να παραλαβετε αυτοπροσωπως την παραγγελια σας η με δωρεαν αποστολη μεσω Ελτα  στην διευθυνση που επιθυμειτε

  • Παραλαβη απο το καταστημα αυτοπροσωπως στη διευθυνση Σπετσων 31, Χαλανδρι (ωραριο λειτουργιας: Δευτ.-Παρασκ. 10.00-17.00)

  • Δωρεαν αποστολη μεσω ΕΛΤΑ στη διευθυνση που επιθυμειτε στελνοντας email τον κωδικο κουπονιου και την διευθυνση σας στο info@paidika-paramithia.gr

 
         

Καλαντα των Χριστουγεννων ειναι ενα αρχαιο πανελλαδικο εθιμο. Σε αυτη την πλουσια συλλογη 12 χριστουγεννιατικων τραγουδιων εκτος απο τα γνωστα σε ολους μας Χριστουγεννιατικα καλαντα υπαρχουν και αλλα τραγουδια που λεμε αυτη την περιοδο.

Πανεμορφες φωνουλες απο την ολη την Ελλαδα μας τραγουδανε τα μελωδικα χριστουγεννιατικα καλαντα με την συνοδεια ορχηστρας και μας χαριζουν το χαμογελο τις γιορτινες αυτες ημερες.



Η προελευση των καλαντων


Η ονομασια τους προερχεται απο την λατινικη λεξη calenda, που συμφωνα με καποιες θεωριες προηλθε απο το ελληνικο ρημα καλω.

Το εθιμο αυτο προϋπηρχε στην Ελλαδα, πολυ πριν απο την γεννηση του Χριστου.

Τα αρχαια χρονια ομαδες παιδιων, περιφερονταν στους δρομους και τραγουδουσαν χρησιμοποιωντας ενα ειδικο μουσικο οργανο τραγουδια, για τις διαφορες γιορτες για να τους δινουν οι ενηλικες δωρα.

Συνηθως κρατουσαν ενα κλαδι ελιας η δαφνης, στολισμενο με καρπους και ασπρο μαλλινο υφασμα.

Στην περιοδο του Βυζαντιου κρατουσαν ραβδια, φαναρια, η ομοιωματα στολισμενων βαρκων, και συνοδευαν το τραγουδι με κρουση τριγωνου η τυμπανου.

Όταν ερχοντουσαν τα παιδια να πουνε τα καλαντα οι νοικοκυραιοι τους εδιναν για δωρα, καρυδια, μηλα και σπανιοτερα χρηματα σε αντιθεση με σημερα.

Σημερα υπαρχουν πολλα καλαντα με πολλες παραλλαγες και τοπικες παραδωσεις, στις διαφορες περιοχες της χωρας μας.







προσφορα για: 9€ για την αγορα ενος album που περιλαμβανει 2πλο cd με καλαντα και τραγουδια και εικονογραφημενο 16σελιδο με τους στιχους, “Τραγουδωντας τα καλαντα ντιν ντιν νταν”. Το ιδανικοτερο χριστουγεννιατικο δωρο για τους λιλιπουτειους φιλους σας, Αξιας 14,90€- Έκπτωση 40%



απο την σελιδα προσφορων : bestofferz.gr

προσφορες